Taxatiedag donderdag 3 oktober 2019

Op donderdag 3 oktober werden tussen 10.30 en 15.30 uur kunstvoorwerpen getaxeerd in het Museum Maassluis, Zuiddijk 16 Maassluis. Er kwamen 50 bezoekers uit Maassluis, maar ook uit de regio, om hun sieraden, klokken, zilveren bestek, aardewerk en porselein, schilderijen en antieke voorwerpen te laten beoordelen door de heer Arne Bonsaksen van het Vendu Notarishuis uit Rotterdam. De kwaliteit van de aangeboden voorwerpen was wisselend: ‘charmant, Blokkerkwaliteit, een schilderij gemaakt door een goede amateur’, maar ook ‘dit is bijzonder!’.

Bijzonder waren een grote koperen vaas, een chinees wandbord en een pentekening van de Groote kerk van Maassluis. Veel deelnemers gingen met een glimlach de deur uit; anderen vroegen zich af: zal ik dit stuk nu wel of niet laten veilen? Een aantal voorwerpen werden aan de taxateur overgedragen en komen in november op de veiling van het Vendu Notarishuis aan de Kipstraat 54 te Rotterdam.

Het was weer een succesvolle en een gezellige dag in Museum Maassluis, waar nog  t/m 17 november 2019 de tentoonstelling ‘Getekend Harry van der Woerd’ te bewonderen is en vanaf 26 oktober de tentoonstelling ‘Hondsdagen/Dogdays’. De schilder Niels Smits van Burgst (Maassluis, 1970) laat u in ‘Hondsdagen’ nog even nagenieten van de zomer.

Marianne Soors.

Hieronder vindt u wat foto's van die dag.

Foto's Laurens Blom