Excursie Gorssel en Ruurlo

Excursie Gorssel en Ruurlo
Afgelopen dinsdag 30 oktober hebben een dertigtal vrienden het museum MORE in Gorssel en aansluitend kasteel Ruurlo bezocht. Door het slechte weer van die dag was het enorm druk op de wegen en werden er veel filerecords gebroken. Gelukkig had onze chauffeur zich goed voorbereid en hij loodste ons binnendoor via de Lier, Den Hoorn en het Prins Clausplein voorbij de ergste files rond Rotterdam. Onderweg waren er wel de gebruikelijke stremmingen maar er werd wel doorgereden, zodat we slechts een kwartiertje later als afgesproken in Gorssel aankwamen. En het weer was hier beter dan in het westen, geen regen. De koffie met appeltaart stond al klaar en dat werd met veel genoegen ontvangen. Dat we er allemaal aan toe waren bleek wel uit de snelheid waarmee het een en ander werd genuttigd, zodat we op tijd de inleiding in de Evenementenzaal van het museum konden bijwonen. In een zogenaamde PowerPointpresentatie werd uitleg gegeven over de permanente collectie en de tijdelijke tentoonstellingen. Het was een plezierig en interessant verhaal van een uur en verveelde geen moment.

Na afloop van deze inleiding kon iedereen op eigen gelegenheid het museum bezoeken. Het museum MORE bezit een prachtige collectie van hedendaagse kunst, MOdern REalisme, uit de 20e en de huidige eeuw. Op de afgesproken tijd stond de bus weer voor de deur om ons naar het kasteel te Ruurlo te brengen. Na snel nog een cadeautje scoren in de museumwinkel was iedereen op tijd weer in de bus. Tijdens de tocht van een klein half uurtje werden de van huis meegebrachte boterhammen opgegeten.

Het kasteel werd door iedereen bewonderd en zeker de grote collectie van werken van Carel Willink. Enkele jurken van Fong Leng, ontworpen voor en gedragen door Mathilde Willink, stonden ook tentoongesteld. Iedereen had ook ruim de tijd om het park rond het kasteel te bezoeken, maar moest wel oppassen voor de gans die daar zijn territorium met verve verdedigde.

Wederom op de afgesproken tijd stond de bus klaar om in te stappen voor de terugweg. Tijdens de rit naar huis werden de uitgedeelde hapjes en drankjes, van sapjes tot zelfs een miniflesje wijn, met veel genoegen geconsumeerd. De terugreis ging voorspoedig totdat we voorbij Gouda toch te maken kregen met ernstige vertraging tot voorbij Vlaardingen. Zo arriveerden we heelhuids en voldaan weer in Maassluis, met slechts een half uurtje vertraging en kon iedereen terugkijken op een onvergetelijke dag.

Zie hieronder een aantal foto's.

Foto's Laurens Blom