Museum Maassluis

Adres

Zuiddijk 16
3143 AS Maassluis

010 – 5913813

Openingstijden

ma: Gesloten 
di t/m zo: 14.00 - 17.00 uur

Volg ons

icon facebookicon twitter

// Onder water, Grafiek van Jeanne Oosting

In de nieuwe tentoonstelling "// Onder water, Grafief van Jeanne Oosting" hebben we een mooie selectie werken voor u tentoongesteld.

Jeanne was al jong geïnteresseerd in de natuur, planten en dieren. Zij voelde zich erg verbonden met de dieren om haar heen, op de boerderij en in de prachtige tuinen van landhuis “De Cloese”.  Ze reisde voor prachtige landschappen door heel Europa, en ging naast Parijs ook naar grote steden als Kopenhagen, Moskou, en Palma. Ze gaf in haar werken steden en landschappen weer, maar observeerde ook de flora en fauna van de diverse plekken.


Niet alleen op het land zocht ze naar bijzondere planten en dieren, ze bestudeerde ook de onderwaterwereld!
Wat apart is aan het werk van Jeanne Oosting is dat zij vaak dieren koos waar mensen een aversie tegen hebben. Kleine harige dieren, reptielen of geschubde dieren, dieren waarin het koude vuur brandt zoals de kunstenares zelf omschreef. Niet een voor de hand liggende keuze. Ze maakte slim gebruikt van compositie en kleuren, waardoor de suggestie gewekt wordt dat de dieren echt tot leven komen en bewegen. Jeanne verwerkte haar persoonlijke interpretatie van de natuur in haar werken.

In deze tentoonstelling duiken wij onder water en zien we wat Jeanne daar allemaal ontdekt heeft! Simpele goudvissen en kikkers, maar ook exotische vissen, octopussen, zeepaardjes en andere zeewezens kunt u bewonderen.

De tentoonstelling is te bezichtigen van 25 januari tot en met 31 maart 2019

Werk doos 1 5086 20 12 2018kleiner

//Stadhuiskade, visitekaartje van Maassluis

Vanaf heden is de tentoonstelling //Stadhuiskade, visitekaartje van Maassluis geopend.

De Stadhuiskade is een bijzondere plek in Maassluis. De Stadhuiskade van Maassluis kan beschouwd worden als ontvangstplaats van Maassluis.

Gedurende de vroegste geschiedenis van Maasluis was het er altijd druk met een groot aantal afgemeerde vissersschepen.
Het is tevens de plek waar de Maassluise bevolking in 1924, tijdens een bezoek van Koningin Wilhelmina aan Maassluis, haar een aubade bracht.
Nu is het de vaste ligplaats van het Museumschip Furie. De kade is ook de plek waar jaarlijkse het startschot wordt gegeven voor de feestelijkheden van de Furieade.

Wilt u meer over de Stadhuiskade ontdekken? Dit kan in het De Vrieskabinet. Daar hebben we diverse werken tentoongesteld die de Stadhuiskade weergeven. Zowel uit eigen collectie als werken uit privécollecties die wij als Museum Maassluis mogen lenen om tentoon te stellen tijdens deze expositie.  

Werk doos A 2739 20 12 2018