Tuinzaal

Onder water 
Grafiek van Jeanne Oosting

In de nieuwe tentoonstelling "// Onder water, Grafief van Jeanne Oosting" hebben we een mooie selectie werken voor u tentoongesteld.

Jeanne was al jong geïnteresseerd in de natuur, planten en dieren. Zij voelde zich erg verbonden met de dieren om haar heen, op de boerderij en in de prachtige tuinen van landhuis “De Cloese”.  Ze reisde voor prachtige landschappen door heel Europa, en ging naast Parijs ook naar grote steden als Kopenhagen, Moskou, en Palma. Ze gaf in haar werken steden en landschappen weer, maar observeerde ook de flora en fauna van de diverse plekken.


Niet alleen op het land zocht ze naar bijzondere planten en dieren, ze bestudeerde ook de onderwaterwereld! 
Wat apart is aan het werk van Jeanne Oosting is dat zij vaak dieren koos waar mensen een aversie tegen hebben. Kleine harige dieren, reptielen of geschubde dieren, dieren waarin het koude vuur brandt zoals de kunstenares zelf omschreef. Niet een voor de hand liggende keuze. Ze maakte slim gebruikt van compositie en kleuren, waardoor de suggestie gewekt wordt dat de dieren echt tot leven komen en bewegen. Jeanne verwerkte haar persoonlijke interpretatie van de natuur in haar werken. 

In deze tentoonstelling duiken wij onder water en zien we wat Jeanne daar allemaal ontdekt heeft! Simpele goudvissen en kikkers, maar ook exotische vissen, octopussen, zeepaardjes en andere zeewezens kunt u bewonderen.

De tentoonstelling is te bezichtigen van 25 januari tot en met 31 maart 2019

Werk doos 1 5086 20 12 2018kleiner