\\ Maassluis bezet, vrijheid beperkt

Impact van WOII op het dagelijks leven.

In het kader van 75 jaar bevrijding heeft Museum Maassluis een tentoonstelling gemaakt die een indruk geeft van de oorlogstijd.
Geprobeerd is weer te geven welke gebeurtenissen tijdens de WOII een grote impact hadden op de Maassluise samenleving.
Als je een Sluizer vraagt naar de oorlog, zullen het bombardement van 18 maart 1943 en het fluitincident zeker niet ontbreken in het antwoord. Maar wat gebeurde er nou precies?
En welke gevolgen hadden deze en nog andere incidenten voor de stad? Dat kunt u allemaal ontdekken in de tentoonstelling ‘Maassluis bezet, vrijheid beperkt’

Aan de hand van vele foto’s, officiele mededelingen van de gemeente, persoonlijke bezittingen, correspondentie, filmmateriaal en diverse attributen nemen we u mee door de oorlogsjaren, en stippen we een aantal bijzondere en ingrijpende gebeurtenissen in Maassluis aan. Zeer de moeite waard om eens te komen kijken! 

De WOS kwam bij ons op bezoek om voorafgaand aan de opening alvast een sfeerimpressie te geven van de tentoonstelling. 
Dat bericht vindt u HIER

Helaas moet het museum gesloten blijven i.v.m. de Coronacrisis. Maar dat weerhoudt ons er niet van om jullie online alvast een kleine preview te laten zien. In de tussentijd wachten we tot de crisis voorbij is en onze deuren weer open mogen voor bezoekers.

Verzamelaar Daniël Lindeboom vertelt in een filmpje over de bevrijdingsrok van zijn oma.

In het filmpje hieronder ziet u Gertjan van de Velden, Hij vertelt over de bijzondere hoeveelheid bewaard gebleven correspondentie van Maria Zwijnenburg, Lerares uit Maassluis opgepakt tijdens de oorlog, en gevangen gezet in Kamp Schoorl voor een aantal maanden. Uiteraard te zien in de tentoonstelling \\ Maassluis bezet, vrijheid beperkt.