Vriendendag 2018

Zondag 18 februari vond de jaarlijkse Vriendendag plaats. Ruim 50 vrienden hadden zich aangemeld voor diverse activiteiten. Johanneke Verhave en Josien van der Werf openden de middag met een interessant verhaal over "Restaureren van een schilderij: een vak apart". Hierover was iedereen enthousiast. Daarna kon men bij Gonny van den Nouwelant een workshop aquarelleren volgen en Dick Tulp gaf een workshop portretteren. De resultaten na amper een uur waren verbluffend. Irene Vink van de Historische Vereniging Maassluis gaf aan een twintigtal aanwezigen verschillende presentaties over de geschiedenis die aan de aanwezige voorwerpen kleven met diverse leuke verhalen. Na afloop van de middag overhandigde Frans Bianchi zijn schilderij ‘Tuin van Museum Maassluis’ aan de vervangend voorzitter van de Vereniging. Hij schonk dit doek aan het museum.
Daarna was er gelegenheid voor een hapje en een drankje, waarna iedereen voldaan en met een goed gevoel huiswaarts keerde.
Dank aan alle vrijwilligers die geholpen hebben aan de inrichting, de tafels en de stoelen, het geluid en de hapjes en de drankjes.

Hieronder kunt u wat afbeeldingen van deze dag bewonderen.